Τι μου έμαθε η ραπ για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα

Εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση-Συζήτηση-dj set στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 17:00 μέχρι τις 23:30

εκδήλωση σεξισμός αρρενωπότητα

«Νομίζω πως είναι αρκετά σημαντικό για ένα τόσο πετυχημένο και μαζικό πολιτισμικό φαινόμενο, όπως είναι η ραπ, να υπάρχει μια βιβλιογραφία γύρω από αυτό. Να υπάρχουν γραπτά, άρθρα, κείμενα, βιβλία, φανζίν που να προσπαθούν να αναλύσουν, να δώσουν πιο βαθιές ματιές, να δώσουν οπτικές και προοπτικές, να συνδέσουν με κοινωνικά ζητήματα, να εξετάσουν, να συζητήσουν, να προτείνουν. Γιατί θεωρώ πως η ραπ ήταν και παραμένει το πιο εύκολα προσβάσιμο και ανοιχτό είδος μουσικής προς το κοινό. Οι στίχοι, η μουσική, οι δημιουργοί, μέσω της δουλειάς τους και της μορφής τους, στήνουν διαύλους επικοινωνίας με το κοινό. Ανταλλάσσουν βιώματα, απόψεις, συμφωνούν, διαφωνούν και εντέλει παράγουν μια τέχνη ζωντανή, δυναμική, που δεν σταματά να εξελίσσεται. Με τα καλά και τα κακά της. Όπως όλα τα πράγματα άλλωστε. Οπότε, αυτό που έχουμε εδώ δεν είναι μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί μια κατάσταση που υπάρχει στη ραπ, συγκεκριμένα ο σεξισμός. Δεν θα γράψω πως δεν είναι έτσι. Υπάρχει αυτό, φυσικά. Ούτε θα καταδικάσω, βέβαια, γιατί δεν νομίζω πως είναι κάτι τόσο απλό, που θα λυθεί με μια ρητή καταδίκη ή με μια εναντίωση. Θα παραθέσω την οπτική μου.»

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Η εκδήλωση

Το βιβλίο του Κώστα Σαββόπουλου «I Still love H.E.R.: Τι μου έμαθε για τον σεξισμό και την αρρενωπότητα η ραπ» θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις red n’ noir την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η κυκλοφορία του θα γιορταστεί με «εκδήλωση-συζήτηση-dj set-πάρτι» την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 (από τις 17:00 μέχρι τις 23:30) Δημοτική Αγορά Κυψέλης!

εκδήλωση σεξισμός αρρενωπότητα

Πρόγραμμα:

17:00 Οι πόρτες ανοίγουν. Καφές, μπίρα, μπίρι-μπίρι με τον συγγραφέα, ξεφύλλισμα του βιβλίου, τσεκάρισμα του πάγκου με σχετικά βιβλία και μερτζ…

19:00 Ξεκινάει η παρουσίαση. Η δημοσιογράφος/σεναριογράφος Μαρία Λούκα, η αρθρογράφος Ηλέκτρα Φακιολά, η ράπερ Χαρά και ο συγγραφέας Κώστας Σαββόπουλος μιλάνε για το βιβλίο. Ψιλή κουβέντα με το κοινό.

21:00 Πάρτι! Dj set από τον Gzas, μπίρες, κρασιά, ποτά, μουσική, άραγμα, πηγαδάκια και χάζι μέχρι τις 23:30.

Τσεκάρετε και προαγοράστε το βιβλίο εδώ:

Καμία δημοσίευση για προβολή