Πολυμέρης Βόγλης: «Η πληθυντική αντίσταση και ο αντιδικτατορικός αγώνας, 1967-1974»

Tο πρώτο σεμινάριο της σεζόν που διοργανώνει το Politics of Liberation είχε καλεσμένο ομιλητή τον Πολυμέρη Βόγλη

Πολυμέρης Βόγλης πληθυντική αντίσταση

Tο πρώτο σεμινάριο της σεζόν που διοργανώνει το Politics of Liberation είχε καλεσμένο ομιλητή τον Πολυμέρη Βόγλη και θέμα: «Η πληθυντική αντίσταση και ο αντιδικτατορικός αγώνα, 1967-1974».

Τι είναι η πληθυντική αντίσταση;

«Συνήθως αντιλαμβανόμαστε την αντίσταση ως ένα ενιαίο φαινόμενο, που εκδηλώνεται σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές η αντίσταση δεν έχει ένα κέντρο αλλά είναι διασπαρμένη, είναι ατομική και συλλογική, πολύμορφη και πολυεστιακή, διαρκής και ασυνεχής, μερική και συχνά ατελέσφορη, έχει στιγμές κορύφωσης και περιόδους ύφεσης. Ο αγώνας ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-1974) είναι ένα τέτοιο παράδειγμα πληθυντικής αντίστασης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει διαφορετικές μορφές δράσης και ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει τα χαρακτηριστικά ενός πολιτικού χώρου στη συνέχεια μεταμορφώνεται σε μαζικό κίνημα. Η ομιλία θα έχει ως θέμα την πληθυντική αντίσταση κατά της δικτατορίας και θα επικεντρωθεί σε μια μορφή δράσης, τη λεγόμενη «δυναμική αντίσταση», η οποία επιτρέπει να διερευνήσει κανείς τη σχέση μεταξύ αντίστασης, υποκειμενικότητας και πολιτικής βίας.»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη).

Δείτε την εκδήλωση εδώ:

Βρείτε τα βιβλία του Πολυμέρη Βόγλη εδώ:

Καμία δημοσίευση για προβολή