Δυο μέρες για την ιστορική μνήμη (δεύτερη χρονιά)

Το red n’ noir διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τις «Δυο μέρες για την ιστορική μνήμη», το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο Impact Hub Athens.

δυο μέρες ιστορικής μνήμη

Το red n’ noir διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τις «Δυο μέρες για την ιστορική μνήμη». Το διήμερο θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Οκτώβρη 2022 στο Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Ψυρρή). Θα περιλαμβάνει προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, ομιλίες και συζητήσεις ενώ θα πλαισιώνεται από  θεματικό βιβλιοπωλείο και μπαρ.

δυο μέρες ιστορικής μνήμη
Δυο μέρες για την Ιστορική Μνήμη #2#

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

17:00 «Το αντιστασιακό κίνημα στη Λέσβο (1941-1945)» 

Ομιλητής: Ανδρέας Μπάλλας (Εκπαιδευτικός και συγγραφέας του βιβλίου «Σαν ξυπνήσαν τα μουλάρια και πετάξαν τα σαμάρια: Το αντιστασιακό κίνημα στη Λέσβο (1941-1945)», εκδόσεις ΚΨΜ)

19:00 «”Θάνατος και μόνον θάνατος εις τους διαφθορείς των Εθνικών και Ιστορικών μας ιδεωδών”. Η αντιστασιακή δράση των αναπήρων του Αλβανικού Μετώπου και η εξόντωσή τους από τα ελληνικά σώματα ασφαλείας κατά τη διάρκεια της κατοχής».

Ομιλητής: Μενέλαος Χαραλαμπίδης, Διδάκτορας Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών

21:00 Προβολή ντοκιμαντέρ: «Ανάλυση ενός πολέμου» του Κώστα Βάκκα

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

18:00 «Τα παιδιά θυμούνται το Ολοκαύτωμα: Μαρτυρία, ιστορία και μνήμη» 

Ομιλήτριες: Λόλα Άντζελ, επιζήσασα στρατοπέδου συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν και Ποθητή Χαντζαρούλα, Ιστορικός, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

20:00 «Η περίπτωση των γερμανών αυτόμολων στη Μαγνησία» Ομιλητής: Χαράλαμπος Κ. Αλεξάνδρου (Συγγραφέας του βιβλίου «Αυτόμολοι της Βέρμαχτ στο 54ο Σύνταγμα ΕΛΑΣ: Το ΧΧΙ./999 Ποινικό Τάγμα στη Μαγνησία», Αυτοεκδόσεις)

21:30 Προβολή ντοκιμαντέρ: «Πεντάγραμμα Αντίστασης» των Γιάννη Τσιαχρήστα και Νικόλα Παπαδημητρίου.

δυο μέρες ιστορικής μνήμη πρόγραμμα

Καμία δημοσίευση για προβολή