Ο Νίκος Ζαννής και μια διπλή βιβλιοπαρουσίαση

Ο Νίκος Ζαννής επανέρχεται πιο πληθωρικός από ποτέ

Νίκος Ζαννής βιβλιοπαρουσίαση
Νίκος Ζαννής βιβλιοπαρουσίαση

Γνωρίσαμε τον Νίκο Ζαννή στην πρώτη παρουσίαση που έκανε στο red n’ noir. Ήταν αρχές Φλεβάρη του 2020 και το βιβλιοκαφέ λειτουργούσε κάτι λιγότερο από δυο μήνες. Ο Νίκος παρουσίαζε το δεύτερο μέρος της ποιητικής –ΜΓΔ- τριλογίας του. Τίτλος: Η ρουτίνα τον έρωτα σκοτώνει… ΜΓΔ

Στο καταγώγια λέσχη του red n’ noir, η Γεωργία Αθανασιάδου μίλησε με την Κατερίνα Σωπύλη για το βιβλίο του. Ποιήματα είχαν διαβάσει η Μαρία Μπακέλλα, ο Χρήστος Αντισθένης Ζάχος και η Ιωάννα Μπιλίρη.  

Το πρώτο λοκ ντάουν

Ένα μήνα μετά ήρθε η πανδημία covid-19 και το πρώτο λοκ ντάουν. Μεσολάβησε ένα μεγάλο διάστημα αβεβαιότητας. Συγχρόνως μεσολάβησε και η έκδοση της καινούριας συλλογής διηγημάτων του Νίκου. «Μια φανταστική ιστορία γι’ αγρίους» ήταν ο τίτλος του.

«…σίγουρα, όλοι οι άνθρωποι κουβαλούν τους δικούς τους μύθους, δεν υπάρχει εξαίρεση. Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να γράψω τις ιστορίες από το επίπεδο του δρόμου και όχι της υψηλής πολιτικής. Πρόκειται στην ουσία για μία αφήγηση του πως χάσαμε τον δρόμο μας, γίναμε πιο εγωιστές, υλιστές, περισσότερο καταναλωτές, λιγότερο ευαισθητοποιημένοι κοινωνικά, μέσα από αστείες μερικές φορές καταστάσεις…»

Αποφασίσαμε πως ο Νοέμβριος του 2020 ίσως να είναι μια καλή επιλογή για την παρουσίαση του. Το δεύτερο λοκ ντάουν όμως είχε άλλη άποψη. Η βιβλιοπαρουσίαση αναβλήθηκε επ’ αόριστον.

Το δεύτερο λοκ ντάουν

Κατά την διάρκεια του δεύτερου λοκ ντάουν, ο Νίκος Ζαννής δεν έχασε τον καιρό του. Κυκλοφόρησε το διήγημα του με τίτλο: «Ημερολόγιο Οδοστρώματος».

«Ο χρόνος περνά κι εμείς απλώς τον κοιτάζουμε να φεύγει. Είναι σκληρό. Όλοι όμως κρύβουμε έναν μικρό ήλιο μέσα μας και πρέπει να ξέρουμε… Όταν αρχίζει να μας περικυκλώνει το σκοτάδι, τότε είναι καθήκον μας να λάμψουμε…»

Όταν γνωρίσαμε τον Νίκο Ζαννή στο βιβλιοκαφέ red n’ noir τίποτα δεν έδειχνε τότε πως ενάμιση χρόνο μετά, οι βιβλιοπαρουσιάσεις θα εξελίσσονταν σε πράξεις σχεδόν παράνομες. Ότι θα διεξάγονται υπό καθεστώς φόβου. Ότι θα είναι οκ αν κάποιος, για να πάει στην δουλειά, τα πρωινά, παστώνεται στα ΜΜΜ. Όμως αν ο ίδιος άνθρωπος το βράδυ παρακολουθήσει μια εκδήλωση τότε θα είναι ένα ανεύθυνο κτήνος.

Ο Νίκος Ζαννής επανέρχεται πιο πληθωρικός από ποτέ

Με την ελπίδα να μην μας βρει και τρίτο λοκ ντάουν, ο Νίκος Ζαννής επανέρχεται πιο πληθωρικός από ποτέ. Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 20:00. Με μια διπλή βιβλιοπαρουσίαση. Με αυτήν που του χρωστούμε: «Μια φανταστική ιστορία για αγρίους». Και με αυτή που μας χρωστάει: «Ημερολόγιο οδοστρώματος». Παρέα του θα έχει την Νένα Γεωργιάδου, την Μυρτώ Καραπιπέρη και τον Γιάννη Μπιλίρη.

Η παρουσίαση θα γίνει στην καταγώγια λέσχη του red n’ noir με όλους τους τυπικούς περιορισμούς. Συγχρόνως θα υπάρχει δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από τα τραπεζάκια έξω (με την βοήθεια τεχνικής υποστήριξης) και όσα πρόσωπα δεν πληρούν τις ορισμένες προϋποθέσεις εισόδου.    

Στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη).


Τσεκάρετε βιβλία του Νίκου Ζαννή στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο:

Καμία δημοσίευση για προβολή