«Βλέπουμε με τα χέρια τους» η παρουσίαση

Το δικαστικό σκιτσορεπορτάζ της δίκης για τον φονικό ξυλοδαρμό της/ του Zackie Oh/Ζακ Κωστόπουλου. Παρουσίαση στο πλαίσιο του 2ου comics n' beer fest.

βλέπουμε με τα χέρια τους παρουσίαση

Η έλλειψη εικόνας από τη δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό της Zackie Oh / του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ένα προφανές κενό στη δημοσιότητα μιας υπόθεσης με τόσο έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον. Η παρουσία φωτορεπόρτερ απαγορεύτηκε. Το κενό καλύφθηκε από την πρωτοβουλία του zackieohjustice watch να προσκαλέσει σκιτσογράφους ώστε να δώσουν μέσα από τα χέρια τους την εικόνα της δικαστικής αίθουσας.

Ο John Antóno ήταν και ο πρώτος από μια σειρά δημιουργών που κάλυψε σκιτσογραφικά την δίκη. Ακολούθησαν ο Kanellos Cob, η Chrispy Shift, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος και η Αλεξία Οθωναίου.

Οι εκδόσεις red n’ noir θεώρησαν σκόπιμο να αναδειχθεί η πρωτοβουλία και να διασωθεί το υλικό μέσα από την έκδοση της έντυπης συλλογής με τίτλο:  

«Βλέπουμε με τα χέρια τους. Το δικαστικό σκιτσορεπορτάζ της δίκης για τον φονικό ξυλοδαρμό της/ του Zackie Oh/Ζακ Κωστόπουλου».

Ο μικρός αυτός τόμος εκδόθηκε με την στήριξη του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ και του ZackieOh Justice Watch ενώ όλα τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στην οικονομική ενίσχυση του δικαστικού αγώνα  για τον φονικό ξυλοδαρμό της Zackie Oh / του Ζακ Κωστόπουλου.

Η πρώτη παρουσίαση του έγινε στο πλαίσιο του 2ου comics n’ beer fest που διοργάνωσε το red n’ noir σε συνεργασία με το smassing culture, ενώ η βιντεοσκόπηση έγινε από το omniatv.

Την συζήτηση συντόνισε ο Νικος Ζαννής. Εκ μέρους των εκδόσεων red n’ noir μίλησε ο Τάσος Θεοφίλου εξηγώντας την σημασία της συγκεκριμένης έκδοσης.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Λουκάς Σταμέλλος ο οποίος μίλησε για το αμιγώς δικαστικό σκέλος της υπόθεσης.

Έπειτα, τρεις εκ των πέντε δημιουργών που συμμετείχαν στην σκιτσογραφική κάλυψη της δίκης (Kanellos Cob, John Antono και Crispy Shift) μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους, αναφέρθηκαν στην βιωματική εμπειρία της καλλιτεχνικής καταγραφής της δίκης και εξήγησαν τις τεχνικές δυσκολίες και απαιτήσεις που είχε το εγχείρημα.         

Δείτε το βίντεο της παρουσίασης:

Αγοράστε την συλλογή από το ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο:

Καμία δημοσίευση για προβολή