2o comics n’ beer fest

Το 2o comics n’ beer fest θα διεξαχθεί 14-16 Οκτωβρίου 2022 στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134)

2o comics n' beer

Το red n’ noir και το smassing culture διοργανώνουν το 2ο comics n’ beer fest!

Το comics n’ beer fest μεγαλώνει και μεταφέρεται στο κέντρο της Αθήνας! Φέτος Θα διεξαχθεί το τρίτο ΠΣΚ του Οκτώβρη (14, 15 και 16 Οκτωβρίου 2022) στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134).

Οι πόρτες ανοίγουν την Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2022 στις 15:00 και κλείνουν στις 23:00 ενώ το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Οκτώβρη το 2o comics n’ beer fest θα είναι ανοιχτό από τις 12:00 μέχρι τις 23:00!    

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 14 Οκτώβρη 2022

19:00 Παρουσίαση των νικητών των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς (ΕΒΚ)

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς βραβεύει κάθε χρόνο τα καλύτερα κόμικς που κυκλοφορούν στα ελληνικά μέσα στη χρονιά. Πόσο ιδανικότερα θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα φεστιβάλ κόμικς από μία γνωριμία και συνάντηση με τους νικητές και τις νικήτριες των βραβείων του 2022;

Μιλάνε οι νικητές και οι νικήτριες των ΕΒΚ 2022, ο Λεωκράτης Ανεμοδουράς εκ μέρους της Ακαδημίας καθώς και άλλα μέλη της.

Συντονιστής: Ίωνας Αγγελής (Smassing Culture)

21:00 Παρουσίαση του κόμικ «Κόκκινη Ρόζα» της Kate Evans (εκδόσεις Πατάκη)

Η ζωή της Ρόζας Λούξεμπουργκ ήταν αφιερωμένη στο λαό και στον στόχο της επανάστασης. Την πολιτική πορεία αλλά και την προσωπική ζωή της Ρόζας αφηγήθηκε η Kate Evans στο βιογραφικό comic «Κόκκινη Ρόζα», διατρέχοντας τους σημαντικότερους σταθμούς της πολιτικής και θεωρητικής πορείας της φλογερής επαναστάτριας.

Μιλάνε: Γιάννης Αντωνόπουλος (επιμελητής έκδοσης) και Σόλων Παπαγεωργίου (συγγραφέας – Smassing Culture). Στην αρχή της εκδήλωσης θα προβληθεί ολιγόλεπτο βίντεο της δημιουργού Kate Evans, στο οποία θα μιλάει για την δουλειά της.

Σάββατο 15 Οκτώβρη 2022

13:00 (workshop) Παίζουμε D&D με DM τον αδίστακτο Νίκο Γιακουμέλο

Ένα τραπέζι, μερικά ζάρια παράξενου σχήματος και μία παρέα με όρεξη είναι οι μοναδικές προϋποθέσεις για ένα ταξίδι ατέλειωτης φαντασίας μέσω του πιο διάσημου nerd table-top παιχνιδιού, του Dungeons & Dragons. Είτε έχετε ξαναπαίξει στο παρελθόν, είτε πάντοτε θέλατε να μάθετε να παίζετε αλλά δεν είχατε βρει την κατάλληλη παρέα, αυτή είναι η ευκαιρία σας για ένα απόγευμα γεμάτο περιπέτεια, μαγεία και ίσως και δράκους;

Δηλώστε συμμετοχή με ένα μήνυμα στο [email protected] ή στα social media του Smassing Culture, προκειμένου να σχηματιστούν τα parties και να προετοιμαστούν τα sessions. Και μην ξεχνάτε, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε ούτε μισό κανόνα για να δηλώσετε συμμετοχή. Θα τους μάθετε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο∙ παίζοντας.

19:00 Πώς τα κόμικς μπορούν να αφηγηθούν το παρελθόν χωρίς εθνικιστικά στερεότυπα;

Η σχέση μας με το παρελθόν διαμορφώνεται ποικιλοτρόπως, όχι μόνον από τα θρανία και τα έδρανα του εκπαιδευτικού συστήματος. Οι ταινίες, οι σειρές, τα ντοκιμαντέρ, ακόμα και τα videogames μπορούν να επηρεάσουν την αίσθησή μας για το παρελθόν, γιατί όχι και τα κόμικς; Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κόμικ σκηνή έχει στραφεί σε ποικίλες στιγμές της ελληνικής ιστορίας, επιχειρώντας στα καρέ των κόμικ της να συνδυάσει το παρελθόν με τη μυθοπλασία. Σε αυτή τη συζήτηση θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε μεθοδολογικά και πρακτικά ερωτήματα με τη βοήθεια δύο καταξιωμένων δημιουργών της ελληνικής κόμικ σκηνής.

Μιλάνε: Αντώνης Νικολόπουλος-Soloup (δημιουργός κόμικς), Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικς) και Ισμήνη Στέλιου (Smassing Culture)

20:30 Το δικαστικό σκιτσορεπορτάζ της δίκης για τον φονικό ξυλοδαρμό της/ του Zackie Oh/Ζακ Κωστόπουλου (Εκδόσεις red n’ noir)

Παρουσίαση τόμου «Βλέπουμε με τα χέρια τους». Η έλλειψη εικόνας από τη δίκη για τον φονικό ξυλοδαρμό της Zackie Oh / του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ένα προφανές κενό στη δημοσιότητα μιας υπόθεσης με τόσο έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον. Η παρουσία φωτορεπόρτερ απαγορεύτηκε. Το κενό καλύφθηκε από την πρωτοβουλία του zackieohjustice watch να προσκαλέσει σκιτσογράφους ώστε να δώσουν μέσα από τα χέρια τους την εικόνα της δικαστικής αίθουσας. Θεωρούμε εξαιρετικά πετυχημένη την πρωτοβουλία και σκόπιμο να διασωθεί μέσα από την έκδοση αυτής της έντυπης συλλογής.

Μιλάνε: John Antono (σκιτσογράφος), kanellos cob (σκιτσογράφος), Crispy Shift (σκιτσογράφος), Λουκάς Σταμέλλος (omniatv), Τάσος Θεοφίλου (red n’ noir) 

21:30 Βαλ’ τους Χ ξανά! Παρουσίαση, του τόμου Βάλ’ τους Χ (Εκδόσεις Τόπος)

Η δίκη της ΧΑ σε δεύτερο βαθμό ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022. Όλα δείχνουν πως καταδικασμένοι νεοναζί θα επιχειρήσουν να ξαναβγούν από τις τρύπες τους. Εμείς τους ξαναβάζουμε Χ . Η παρουσίαση του Βάλ’ τους Χ, τρία χρόνια από την έκδοση του, είναι απλώς η αφορμή για να ανατρέξουμε στην δράση της ΧΑ και να θυμηθούμε τα εγκλήματα για τα οποία δικάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό.

Μιλάνε: Ελένη Τάκου (επιμελήτρια της έκδοσης), Σπύρος Δερβενιώτης (σκιτσογράφος), Θανάσης Καραμπάλιος (σκιτσογράφος), Τάσος Αναστασίου (σκιτσογράφος).

Κυριακή 16 Οκτώβρη 2022

13:00 (workshop) Φτιάχνοντας κόσμους φαντασίας με τον Steve Stivaktis

Ο βραβευμένος δημιουργός comics Steve Stivaktis, πέραν από εξαιρετικά ταλαντούχος νέος καλλιτέχνης είναι και ένας nerd με τα όλα του, με αμέτρητες fantasy δημιουργίες στο portfolio του. Στο πλαίσιο του 2ου comics n’ beer fest μία επίλεκτη συντροφιά (το πιάσατε το reference; ) θα έχει την ευκαιρία να τρυπώσει για μερικές ώρες στο εργαστήρι του Steve, ο οποίος θα μιλήσει για τη σχέση του με το fantasy και για τις σκέψεις του όταν πλάθει φανταστικούς κόσμους, ενώ θα δώσει και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα δημιουργικά tips.

Δηλώστε συμμετοχή στο workshop με τον Steve Stivaktis με ένα μήνυμα στο [email protected] ή στα social media του Smassing Culture.

19:00 Γιατί ενοχλεί η συμπεριληπτική απεικόνιση των χαρακτήρων σε σειρές όπως το Sandman και το Rings of Power;

Κάθε φορά που ένα franchise επιχειρεί να ανανεώσει την ιστορία του με άξονα την συμπερίληψη ανθρώπων και κοινωνικών ομάδων που ήταν αόρατοι/-ες σε παλιότερες εποχές, δέχεται έναν καταιγισμό κατηγοριών περί υιοθέτησης της «ατζέντας» της πολιτικής ορθότητας. Την κριτική δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ούτε το καστ της τηλεοπτικής μεταφοράς του Sandman, ούτε η τηλεοπτική αναβίωση της κληρονομιάς του Τόλκιν. Ποιοι είναι όμως τελικά αυτοί που νιώθουν να απειλείται η ταυτότητά τους από αυτές τις αλλαγές και τι είναι τελικά αυτή η «πολιτική ορθότητα» που όλοι απεχθάνονται αλλά κανείς δεν μπορεί να ορίσει επαρκώς;

Μιλάνε: Ολύβια Τζιουβάρα (project Αναιρέσεις), Άρτεμις Παπατσαρούχα (RPG Gamer), Αλέξανδρος Μινωτάκης (Smassing Culture).

21:00 Παρουσίαση του κόμικ «Μήδεια» των Αντρέα Γιοβάνου και Σοφίας Κομνηνέα (comicdom press)

Η Μήδεια είναι η γυναίκα που εκδικείται, η γυναίκα που εμπιστεύτηκε τον άντρα για τον οποίο τσαλακώθηκε, πρόδωσε το σπίτι της, γέννησε τα παιδιά του και τελικά την πρόδωσε, υποτιμώντας την, ατιμάζοντάς την. Στο ομώνυμο κόμικ τους, η Σοφία Κομνηνέα και ο Αντρέας Γιοβάνος διασκεύασαν τον μύθο της με ένα σύγχρονο ερμηνευτικό πλαίσιο, εντάσσοντάς το παράλληλα σε μία σκοτεινή ατμόσφαιρα τρόμου.

Μιλάνε: Κωνσταντίνος Λουκόπουλος-The Mythologist (αρχαιολόγος), Σοφία Κομνηνέα (δημιουργός του κόμικ), Αντρέας Γιοβάνος (δημιουργός του κόμικ), Παναγιώτα Καρβούνη (Smassing Culture).

Συμμετέχουν στο artist alley:

Tasmar (Τάσος Μαραγκός), Σταύρος Κιουτσούκης, Kon Kun (Γιάννης Κωνσταντινίδης), LoudMouse Crew Comics, Κώστας Φραγκιαδάκης (Mythos Comics), Steve Stivaktis, Μαγδαληνή Βεντούρη, Zgur, Δανιήλ Γουδέλης, Περικλής Κουλιφέτης, Ραφαέλλα Κόνη, Zombie Cake, Πάνος Ζάχαρης, Μαρία-Όλια Ντακογιάννη, Panagos, Harry Saxon, Θανάσης Καραμπάλιος, Crazy Duck, Jo, Βασίλης  kuku Κουκουτσίδης, Χρυσαυγή Σακελλαροπούλου, Γιώργος Γανίδης, Kanellos Cob, Aspalax, Σωκράτης Sandman Σαπουνάς, Θανάσης Πετρόπουλος, Αβραμόπουλος Δημήτρης, Παναγιώτης Λιάκος, Καλλη Ντολτσέτη, Katerina Sibylla, Δήμητρα Νικολαΐδη, Νίκος Σταυριανός

2o comics n' beer

Συμμετέχουν οι εκδόσεις:

|Jemma Press | comicdom-press| Εκδόσεις ΚΨΜ | Εκδόσεις Τόπος | Εκδόσεις Μικρός Ήρως | Εκδόσεις Polaris | Εκδόσεις Αίολος | red n’ noir | Εκδόσεις Οξύ | Εκδόσεις Χαραμάδα |

2o comics n' beer

Χορηγοί:

2ο comics n' beer

Χορηγοί επικοινωνίας:

2o comics n' beer
comics n' beer all info

Καμία δημοσίευση για προβολή