Πλατεία Ανταρκτικής

Το καστ

Ο Λάμπρος

Εκτελεστής συμβολαίων θανάτου στα όρια του αλκοολισμού. Γεννήθηκε το 1980 στη Τασκένδη. Ζει σε ένα δυάρι στον Κολωνό. Το 1990 ήρθε στην Ελλάδα. Λέγεται ότι είναι άσσος στο σημάδι ακόμη και κλασμένος. Το μελαχρινό αυτό αγόρι στα δεκαπέντε του λήστεψε ένα σουπερμάρκετ στη Πλατεία Βάθης κρατώντας ένα παιδικό πλαστικό πιστόλι βαμμένο με μαύρο σπρέι για να μοιάζει αληθινό. Δούλεψε ντελιβεράς, πωλητής σε καφεκοπτείο και εργάτης παραγωγής σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων. Έκανε τέσσερα χρόνια φυλακή μετά από ένοπλη ληστεία ενός εργολάβου οικοδομών μαζί με το κολλητό του Βόβα. Υπήρξε κλέφτης ανυποψίαστων φλώρων των βορείων προαστίων όταν ήταν ντελιβεράς και πρώην περιστασιακός διαρρήκτης -όχι απαραίτητα σε αυτή τη σειρά. Είναι ο βασικός εκτελεστής συμβολαίων θανάτου του μεγαλό-τοκογλύφου Άκη Πατζαρόπουλου. Πλέον έχει κάνει μία σχετικά καλή καβάτζα οπότε έχει την πολυτέλεια να απορρίπτει κάποια συμβόλαια θανάτου και σκοτώνει κατ’ επιλογή τα πιο καθάρματα.

Η Ντάνιτσα/Ντάνι

Η Ντάνι είναι κονσοματρίς. Γεννήθηκε το 1986 στο Βελιγράδι και μένει στο δώμα μίας πολυκατοικίας στη Κυψέλη. Ψηλή και μαυρομάλλα. Έχασε την οικογένεια της στους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία το 1999. Το 2002 στα δεκαέξι της ήρθε στην Ελλάδα. Δούλεψε τρία χρόνια σαν στρίπερ στη Θεσσαλονίκη. Τα βράδια, μετά τη δουλειά μίλαγε σε ένα τσατ γνωριμιών με έναν αναρχικό φοιτητή κοινωνιολογίας που σπούδαζε στην Αθήνα. Ένα βράδυ χωρίς να το πολυσκεφτεί πήρε το νυχτερινό τραίνο και κατέβηκε στην Αθήνα για να τον συναντήσει. Έμεινε στο σπίτι του ερωτευμένη για σχεδόν ένα χρόνο, τελικά βαρέθηκε και έφυγε. Τουλάχιστον έμαθε να μισεί τους πλούσιους. Αποφάσισε να μην δουλέψει σε στούντιο. Από τότε δουλεύει σέρβις και κονσομασιόν σε μπαρ στην Αθήνα και στον Πειραιά. Κάποια καλοκαίρια δουλεύει σεζόν στα νησιά. Δύσκολα μένει για καιρό σε κάποια δουλειά. Όπως όλα τα κορίτσια στο χώρο έτσι και αυτή αλλάζει συχνά ονόματα και μπαρ. Οι πελάτες την ξέρουν ως Μπρούνα, Ντάνι, Μιλέβα, ψυχολόγα, κ.α. Κάνει μαθήματα Κραβ-Μαγκά γιατί βαρέθηκε να την παρενοχλούν στο δρόμο. Έχει δύο κολλητές την Μαρίνα και τη Μπόρα. Της αρέσει να διαβάζει βιβλία ψυχολογίας, τη βοηθάνε και στη δουλειά.

Ο Βόβα

Εκτελεστής συμβολαίων θανάτου σε Ελλάδα και εξωτερικό για διάφορους εργοδότες. Λευκορώσος γεννημένος στο Μινσκ το 1981, μεγαλωμένος στο Ομσκ της Σιβηρίας. Κολλητός του Λάμπρου. Ήρθε στην Αθήνα με την ανύπαντρη μητέρα του το 1993. Ψηλός και ξανθός. Μένει σε μία παλιά μονοκατοικία Κυψέλη. Δεν παίρνει χαμπάρι από ουσίες, κρύο και ξύλο. Ο Λάμπρος λέει ότι έχει λιγότερες νευρικές απολήξεις από το φυσιολογικό. Πίνει απ’ το πρωί ξίδια σαν νεροφίδα και καπνίζει στριφτά σα φουγάρο από τα έντεκα ενώ παράλληλα πάει συστηματικά γυμναστήριο, τρώει μόνο από έξω, γύρους, κοψίδια και σαζλίκ. Άγνωστο πως μπορεί και χέζει, μάλλον λόγω του αλκοόλ. Έχει δουλέψει σε υδραυλικά, μπογιατζής, ντελιβεράς και διαρρήκτης μαζί με το Λάμπρο. Στα 18 του τον βασάνισαν δυο ζητάδες και δύο διερχόμενοι νεοναζί που κατέβηκαν από ένα παπί αμέσως μετά από τη ληστεία εργολάβου οικοδομών που έκανε με το Λάμπρο και ένα άλλο παιδί. Ο Βόβα δεν άνοιγε το στόμα του παρά μόνο για να τους ρίξει ροχάλες. Τότε όργανα και νεοναζί του ανήγγειλαν: «Θα σε αφήσουμε ανάπηρο απ’ το ξύλο βρωμορώσσε». Έκατσε έξι χρόνια στη φυλακή. Εκεί σκότωνε την ώρα του στο γυμναστήριο και στο αυτοσχέδιο αλκοόλ. Μετά τη φυλακή ζούσε για κάνα χρόνο μεταξύ Μινσκ, Νόβοσιμπίρσκ και Ομσκ. Δεν άντεξε και τίγκα στα ψυχολογικά με σαδιστικές πλέον τάσεις γύρισε πάλι στην Αθήνα όπου έμεινε για κάποια χρόνια μαζί με τον Λάμπρο.

Ο Ρένος

Εκτελεστής συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό του Άκη Πατζαρόπουλου. Φασιστική κουράδα από τη Κυπαρισσία. Γεννημένος το 1973. Ξανθός με μουστάκι και φαβορίτες. Μένει σε ένα ισόγειο όχι μακριά από τη πλατεία Θυμαρακίων. Ρουφάει λαίμαργα σκόνες, χάπια, χόρτα και αλκοόλ. Τρύπιο συκώτι, τρύπιο στομάχι και τρύπια μυαλά… Υπήρξε για χρόνια ΕΜΘ λοχίας στα στρατόπεδα του Έβρου. Κατ’ εντολή του Άκη δουλεύει παρέα με το Λάμπρο όταν ο Άκης το θεωρεί απαραίτητο. Τον έδιωξαν από το στρατό λόγω ναρκωτικών. Λόγω των γνώσεων του πάνω στα όπλα τον στρατολόγησε ένας άλλος χίτμαν για λογαριασμό του Άκη Πατζαρόπουλου. Απίστευτος ψεύτης, ψυχάκιας μισογύνης και φαφλατάς. Ισχυρίζεται ότι ήταν και ιδιωτικός ντέτεκτιβ. Στις εκλογές του 2015 ήταν υποψήφιος με φασιστικό κόμμα.

Η Βαλεντίνα

Το κορίτσι μυστήριο από το Ελεκτροουγκλί της Μόσχας. Κοκκινομάλλα με καμπύλες. Πρέπει να είναι γύρω στα 25. Δουλεύει κονσομασιόν σε κωλόμπαρο του Σούλη. Είναι συναδέλφισσα της Ντάνιτσα. Αναμειγνύει την αλήθεια με το ψέμα με τρόπο αριστοτεχνικό. Οπλοφορεί. Οδηγεί μία Suzuki Hayabusa. Κανείς δεν ξέρει πολλά-πολλά για τη πάρτη της και τι ρόλο βαράει τελικά, αποφεύγει να απαντάει σε ερωτήσεις. Το παρελθόν και το παρόν της άγνωστο. Ίσως και να μάθουμε μερικά πράγματα για αυτήν διαβάζοντας τη Πλατεία Ανταρκτικής.

Ο Άκης ο Πατζαρόπουλος

Πυργιώτης κολομπαράς, μεγαλοτοκογλύφος και μεγαλοχασάπης στη Βαρβάκειο Αγορά. Γύρω στα 55, βαψομαλλιάς με καράφλα και κοτσίδα, κοντόχοντρος με μικροσκοπικά μάτια. Ουσιαστικά είναι ο φίξερ. Εντολοδόχος συμβολαίων θανάτου που με τη σειρά του τα μοιράζει στους εκτελεστές του. Τσεπώνει τη προκαταβολή από τους εντολείς και δίνει το υπόλοιπο στους εκτελεστές των συμβολαίων. Έχει στη δούλεψη του καμιά δεκαριά εκτελεστές συμβολαίων θανάτων που οι περισσότεροι από αυτούς του κάνουν και διάφορα άλλα θελήματα σχετικά με την είσπραξη των δανείων (σπάνε γόνατα, πυροβολούν πόδια, ανοίγουν κεφάλια, κόβουν δάχτυλα). Τσεπώνει τις προκαταβολές από τις εκτελέσεις, τσεπώνει τους τόκους από τα δάνεια, τσεπώνει και τις εισπράξεις από τα χασάπικα. Συζεί με ένα καλλίγραμμο ladyboy από τη Μπανγκόκ.

Ο Αστρίτ Καστράτι

Μπράβος και πρώην εκτελεστής. Σκληρός τύπος και ολιγομίλητος. Ψηλός και νευρώδης γκριζομάλλης. Το μάτι και το αυτί του Άκη Πατζαρόπουλου σε όλο το λεκανοπέδιο. Ακόμα και στη τουαλέτα πάει με το πιστόλι. Πρώην λίτης της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών Sigurimi μέχρι το 1991. Από τη προσωπική φρουρά του γ.γ. Ραμίζ Αλία στη προσωπική φρουρά του τοκογλύφου Άκη Πατζαρόπουλου. Έχει κομματικού τύπου πίστη στο αφεντικό του. Έχει στήσει ένα τοπικό δίκτυο πληροφοριοδοτών που θα ζήλευε και η ΕΥΠ. Είναι ο άνθρωπος που χαρτζιλικώνει τους μπάτσους για να κάνουν τα στραβά μάτια. Κάποτε ο διοικητής αστυνομικού τμήματος του κέντρου της Αθήνας τον ρώτησε αν είναι όντως κομμουνιστής και πήρε την απάντηση: «Η μόνη ιδεολογία που μπορεί να έχει ένας μπάτσος είναι αυτή του μπάτσου κύριε διοικητά.»

Ο Σούλης Γιατράκος

Νεκρός πλέον σωματέμπορας και ιδιοκτήτης κωλάδικων, κωλόμπαρων, μπουρδέλων, στριπτιτζάδικων, σκυλάδικων 3ης κατηγορίας και φυσικά χαρτοπαιχτικών λεσχών από τα Μανιάτικα του Πειραιά. Ήταν ο άρχοντας της νύχτας και αυτό έκανε μπαμ από μακριά. Μόλις μαθευτεί ο θάνατος του πολλοί θα θρηνήσουν, ακόμη περισσότεροι θα κάνουν πάρτι αφού ανοίγει πλέον ο δρόμος της διαδοχής του.

Οι Αφοί Σαντικτσή

Οι δύο ιδιοκτήτες μάντρας εμπορίας μεταχειρισμένων φορτηγών στο Βοτανικό, παράλληλα ασκούν το λειτούργημα της τοκογλυφίας. Κολωνακιώτες από την Αγιά Βαρβάρα. Ιδιοκτήτες επίσης και μίας μικρής μεταφορική εταιρία με την οποία συγκαλύπτουν τις εισαγωγές κρύσταλ μεθ στην Ελλάδα, από εκεί βγάζουν πλέον και το μεγαλύτερο μέρος από το εισόδημα τους. Τα τελευταία χρόνια συνεργάτες του Σούλη Γιατράκου αν και παραμένει ασαφές το είδος της συνεργασίας τους. Έχουν μία οικογενειακή πολυκατοικία στο Κολωνάκι.

Η Αλίκη

Παλιά σχέση του Λάμπρου. Πλέον είναι φίλοι. Παθολόγος και συνομήλικη του. Κόρη ξεπεσμένων αστών της Κυψέλης που δεν κατάφεραν να φύγουν για τα βόρεια προάστια. Έχει πλέον ως σπίτι και ιατρείο το πρώην γονεϊκό ρετιρέ επί της Φωκίωνος Νέγρη. Κάποιες φορές προσφέρει τη βοήθεοα της στο Λάμπρο.

Ο Μάκης

Φτύνει ρίμες. Οδηγάει ένα μαύρο Daewoo. Κάποιος που θέλει να το παίξει χίτμαν.

O Κόμπα Πελμενίδης

Πόντιος ομογενής από τη Γεωργία με έδρα το Μενίδι. Χασισέμπορας με δίκτυο εισαγωγών φούντας από την Αλβανία. Παράλληλα άρχισε να εισάγει μεθ από την δυτική Ευρώπη, τον πήραν χαμπάρι οι Σαντικτσίδες οι οποίοι δεν θέλουν ανταγωνιστές στο κλάδο. Επισήμως είναι εισαγωγέας ξηρών καρπών.

Η Μαρίνα και η Μπόρα

Η Μαρίνα είναι μία προλετάρια γιατρίνα από τα Τρίκαλα που σπούδαζε ιατρική στην Αθήνα και δούλευε σε ένα καφέ στο Θησείο, μένει στη Πλατεία Αμερικής, είναι χορτοφάγος, αντιρατσίστρια και της αρέσει το ελεύθερο κάμπινγκ. Η Μπόρα είναι δασκάλα γιόγκα φίλη και γειτόνισσα της Ντάνιτσα αλλά και της Μαρίνας γεννημένη στο Μπεράτι της νότιας Αλβανίας, μένει από δύο χρονών στη Κυψέλη.

O Λουίτζι Βερκόττι

Σικελός διεθνής εκτελεστής συμβολαίων θανάτου μέλος γνωστής φαμίλιας της επαρχίας Ραγκούζα η οποία βγάζει το ψωμί της από απαγωγές, εκτελέσεις και προστασία. Διατηρεί στενή επαγγελματική σχέση με τον Άκη Πατζαρόπουλο.

Καμία δημοσίευση για προβολή