Φωτεινή Μανόλ: Η κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52!

Διαγωνισμός crime fiction μικροδιηγήματος

Φωτεινή Μανόλ

Η Φωτεινή Μανόλ γράφει την εκδοχή του για την ιστορία πίσω από την κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52.

Ήταν Τρίτη, αρχές Νοέμβρη και για άλλη μια φορά βράδιασε υπερβολικά για να μείνει κόσμος να κάνει παρέα στα τέσσερα φυτάκια. Κάθε μέρα τόσο θαμώνες όσο κι εργαζόμενοι έμοιαζε να έχουν ολοένα και μειούμενη επιθυμία να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί τους.

Λίγο ειρωνικό πάντως, τα είχαν αλυσοδεμένα μέσα στη πόλη για τη συντροφιά τους, κι όμως έπειτα δεν την επέλεγαν. Αλλά τι να πεις, μιλάμε για ένα είδος που άλλα από τα πράσινα ξαδέρφια τους τα σκάει σα σπυριά και τα εφαρμόζει σε εγκαύματα, άλλα τα μαρινάρει και τα καταβροχθίζει, ενώ άλλα τα εγκαταλείπει σε κακοφωτισμένα σαλόνια για να πάει σε μέρη ενίοτε ξερά κι άγονα, όπως τα γραφεία.

Μερικά διώκονται ποινικά μόνο και μόνο που υπάρχουν, αναγκασμένα να ζουν μαζί με τους επίδοξους διακινητές τους. Ο εφιάλτης αν παράγεις οξυγόνο μοιάζει να μην έχει τέλος, λες και δεν υπάρχει διαφυγή. Ίσως μια σχεδόν ανεξάρτητη ζωή στο πεζοδρόμιο για ένα φυτάκι είναι τελικά πιο αξιοπρεπής. Και ίσως καμιά φορά η αγκαλιά αυτού που θα σκάψει να σε βγάλει από τις αλυσίδες σου πιο ζεστή από λίγες ώρες απογευματινό ήλιο.

Φωτεινή Μανόλ

Παρακολουθήστε όλες τις ιστορίες του διαγωνισμού εδώ.

Τσεκάρετε το covid19 sudden fiction contest στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο:

Καμία δημοσίευση για προβολή