Η κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52!

Διαγωνισμός crime fiction μικροδιηγήματος

κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52

Ποια είναι η ιστορία πίσω από την κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52;


Μια πραγματικά μυστηριώδης υπόθεση έλαβε χώρα μια περασμένη νύχτα έξω από το βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη).

Η μυστηριώδης υπόθεση


Η βραδινή βάρδια είχε σχολάσει. Τα τραπεζάκια και οι καρέκλες στο πεζοδρόμιο έξω από το γνωστό στέκι της Κυψέλης είχαν με τάξη τοποθετηθεί στο εσωτερικό του. Τα βαριά μεταλλικά στόρια, βαμμένα σε χρώμα μαύρο ματ, είχαν με πάταγο σημάνει το κλείσιμο. Το κόκκινο φωτάκι του συναγερμού τρεμόπαιζε καρτερικά περιμένοντας το επόμενο πρωινό.


Μονάχα μερικές γλάστρες είχαν μείνει έξω, βιδωμένες γερά. Τέσσερις τον αριθμό. Όμως φαίνεται πως η ημέρα δεν ξημέρωσε στην Κυψέλη αλλά στο Παλέρμο των φυτών. Το περιεχόμενο μιας γλάστρας έλειπε πια. Μια Ζάμια δεν άνοιξε τα μάτια της μπροστά από την βιτρίνα του αγαπημένου βιβλιοπωλείου. Η επόμενη μέρα στην Κυψέλη ξημέρωσε χωρίς αυτήν. Πίσω της άφησε μονάχα την γλάστρα στην οποία φιλοξενούνταν.

κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52
Λίγες ώρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα της Δροσοπούλου 52


Δεν ήταν απλώς μια τυχαία Ζάμια. Ήταν το δώρο κάποιας φίλης του θρυλικού πλέον βιβλιοκαφέ, πίσω στο μακρινό 2019. Ήταν το μοναδικό φυτό που είχε επιβιώσει, παρά τις αντίξοες συνθήκες που του επέβαλλαν μια σειρά από λοκ ντάουν.
Τιμώντας τη μνήμη της Ζάμια, το red n’ noir διοργανώνει διαγωνισμό crime fiction μικροδιηγήματος με θέμα: «Ποια είναι η ιστορία πίσω από την κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52;».

κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52
Τα πειστήρια του εγκλήματος


Μοναδικός περιορισμός, εκτός από το να μην ξεφεύγει το κείμενο από το θέμα, είναι να μην ξεπερνάει τις 180 λέξεις.


Από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 που θα έχουν ολοκληρωθεί οι συμμετοχές (στο ίνμποξ της σελίδας μας στο facebook) και κάθε μέρα στις 10 το πρωί θα ανεβάζουμε ένα διήγημα με βάση την σειρά υποβολής. Κριτές θα είναι οι φίλοι της σελίδας και η βαθμολογία θα γίνει με τον εξής τρόπο: Το «λάικ» μετράει για τρεις πόντους, η «καρδούλα», το «χαχά», το «ουάου» και η «θλιμένη φατσούλα» μετράνε για πέντε πόντους ενώ η θυμωμένη φατσούλα έχει αρνητική βαθμολογία οπότε σε αυτήν την περίπτωση αφαιρείται ένας πόντος. Η κοινοποίηση μετράει για 10 πόντους. Απαραίτητη διευκρίνηση ότι τα παραπάνω υπολογίζονται μόνο από την fb σελίδα του red n’ noir.

Το έπαθλο

Το έπαθλο της συμμετοχής που θα συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία είναι η κατανάλωση 30€ σε βιβλία, ποτά, μπίρες, καφέδες, τσάγια και λοιπά προϊόντα του red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη), ανάλογα με τα γούστα.
Πιάστε στυλό και πληκτρολόγια, ο χρόνος ήδη μετράει αντίστροφα!

Καμία δημοσίευση για προβολή