Τζιμ Λόντος vs Γορίλας των ρινγκ

Ο πρωτοπαλαιστής και παγκόσμιος τσάμπιον Λόντος απαντάει στην πρόκληση του συμπατριώτη του Κοτσονάρου, γνωστού ως ο «Γορίλας των ρινγκ». Τον αντιμετωπίζει σε στάδιο της Φιλαδέλφειας ενώπιον δεκαπέντε χιλιάδων θεατών!

Λόντος vs Γορίλας των ρινγκ

Οι Αμερικάνικες παλαίστρες γνώρισαν πολλάκις τον Κοτσονάρο, τον αποκαλούμενο, λόγω της μεγάλης δυσμορφίας του, «Γορίλα των ρινγκ»! Συχνά οι αμερικάνικες εφημερίδες ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν τον Έλληνα παλαιστή ο οποίος μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές Ζαχαρία, Μάξου και τον παγκόσμιο τσάμπιον Λόντο, αποτελούν μια αρκετά σημαντική και υπολογίσιμη δύναμη. Έναν αρκετά λαμπρό αστερισμό στο αμερικανικό παλαιστικό στερέωμα.

Ο Γορίλας των ρινγκ προκαλεί τον Λόντο

Τον τελευταίο καιρό, ο Κοτσονάρος ο οποίος σημειωτέων παίζει και στον κινηματογράφο, ζήλεψε την δόξα του Λόντου και ονειροπόλησε τον τίτλο του παγκόσμιου τσάμπιον. Υποκινήθηκε σίγουρα κι από επιτήδειους ή καλοθελητές και ζήτησε μια συνάντηση μαζί του!

Σε ιδιαίτερες συνομιλίες του και σε συνεντεύξεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Κοτσονάρος δήλωνε ότι ήταν σε θέση, όχι μόνο να νικήσει, αλλά και να γελοιοποιήσει επί του ρινγκ τον θρυλικό πρωτοπαλαιστή.  

Λόντος vs Γορίλας των ρινγκ

Στις πομφόλυγες και τους λεονταρισμούς του Κοτσονάρου σιγοντάριζαν και άλλοι, υπό του Λόντου επισκεφθέντες το καναβάτσο, παλαιστές.

Ο Λόντος με την χαρακτηριστική του μακροθυμία και αγαθότητα μάταια προσπαθούσε να μεταπείσει τον Κοτσονάρο! Ο άλλοτε στενός φίλος του, επέμεινε στην συνάντηση.

Ακόμα χειρότερα κυκλοφόρησε και την συκοφαντία ότι ο Λόντος φοβάται και αποφεύγει τον αγώνα. Φυσικά αυτό δεν γινόταν πιστευτό από κανέναν. Ο Λόντος αγανάκτησε με την στάση και συμπεριφορά του Έλληνα συναδέλφου του. Για να του δώσει ένα μάθημα και να μην διαδίδει ανυπόστατα πράγματα δέχτηκε τον αγώνα.

Ο αγώνας παρουσία δεκαπέντε χιλιάδων θεατών

Ο αγώνας λαμβάνει χώρα στην Φιλαδέλφεια το απόγευμα της 22ης Φλεβάρη του 1932 και τον παρακολούθούν δεκαπέντε χιλιάδες θεατές, βέβαιοι ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής θα έδινε το αρμόζων μάθημα στον «Γορίλα των Ρινγκ»! 

Με την έναρξη του αγώνα ο Λόντος σηκώνει ψηλά τον Κοτσονάρο και τον περιστρέφει στον αέρα εν ήδη αεροπλάνου. Ακολούθως τον βροντοκοπάει κάτω. Στο 22ο δευτερόλεπτο από την έναρξη του αγώνα, ο Λόντος ταχύς σαν ύαινα, ορμάει πάνω του και τον εκσφενδονίζει σαν παιχνίδι έξω από το ρινγκ.

Λόντος vs Γορίλας των ρινγκ

Ο Γορίλας όμως συνέρχεται και αρχίζει να επιτίθεται εφαρμόζοντας ποδοψαλίδες και βραχιονοψαλίδες κατά του Λόντου ο οποίος ατάραχος και με ειρωνικό χαμόγελο υποδέχεται τις κωμικές προσπάθειες του Κοτσονάρου που λυσσάει κυριολεκτικώς και μασάει σίδερα, κατά το κοινώς λεγόμενο.  

Κάποτε κατορθώνει να πετύχει κεφαλοκλείδωμα και να λυγίσει τον Λόντο κυλισθέντα μαζί του στο καναβάτσο. Αλλά ο Λόντος σηκώνεται ταχέως. Αρχίζει ξανά άγρια πάλη μεταξύ των δύο αθλητών οι οποίοι στα δεκαπέντε πρώτα λεπτά έχουν μοιρασμένη την υπεροχή.

Κατά τα δεκαπέντε αυτά λεπτά ο Κοτσονάρος κάνει χρήση και αυτής της υπό του ίδιου Λόντου συνηθισμένης Ιαπωνικής κρατήσεως των μεγάλων δακτύλων των ποδιών αλλά ανεπιτυχώς. Σε μια από τις αγριότερες συμπλοκές ο Κοτσονάρος χωρίς να το θέλει χτυπάει δυνατά με τον αγκώνα του τον Λόντο στο άνω χείλος.

Το αίμα γεμίζει το στόμα του τσάμπιον ο οποίος καταλαμβάνεται υπό μεγάλης αγανακτήσεως. Ο Λόντος λησμόνησε για μια στιγμή την πάλη και ρίχνεται κατά του Κοτσονάτου με τη πρόθεση να τον κομματιάσει. Σε μια στιγμή το πρόσωπο του γορίλα γεμίζει αίματα. Το θέαμα ήταν τραγικό και αγωνιώδες. Οι θεατές κλείνουν τα μάτια τους για να μην βλέπουν τον ατυχή Κοτσονάρο ο οποίος παρουσιάζει αποτρόπαια πλέον όψη με το αιμόφυρτο πρόσωπο του.

Λόντος vs Γορίλας των ρινγκ

Ο Λόντος ρίχνεται την στιγμή αυτή εναντίον του και σαν θύελλα τον αρπάζει από τα μπράτσα του και με τιτανική δύναμη τον πετάει έξω από τα σκοινιά. Ο Κοτσονάρος σαν βολίδα πέφτει στις θέσεις των θεατών και γδουπάει φοβερά. Προς στιγμή φαίνεται ότι ο τράχηλος του σπάει. Κουτρουβαλώντας ο ατυχής γορίλας χτυπάει σε έναν στύλο και μένει αναίσθητος. Πολλοί θεατές  θέλουν να τον σηκώσουν και να τον φέρουν πάλι στην παλαίστρα για να συνεχίσει τον αγώνα αλλά ο διαιτητής Μπεν Πωλ βλέπει μάλλον ότι ο Κοτσονάρος είναι πλέον ζωντανό πτώμα παρά άνθρωπος με σάρκα και οστά. Τον κηρύσσει ηττημένο.

Ο «Γορίλας των ρινγκ» έχει υποστεί αληθινή πανωλεθρία και εξευτελισμό από τον Λόντο. Αξιοθρήνητος, λιπόθυμος και καταματωμένος παραλαμβάνεται από τους τραυματιοφορείς για τα περαιτέρω.

Ο αντίπαλος του Λόντου, ο οποίος διέδιδε ότι θα γελοιοποιηθεί υπ’ αυτού ο παγκόσμιος τσάμπιον, παραμένει αναίσθητος επί πέντε λεπτά και μετά από τις προσπάθειες του Δρ Έιμπη Μπάρεν κατορθώνει να έλθει στις αισθήσεις του. Ντροπιασμένος, καθώς αποδείχτηκαν όνειρα και φρικώδεις ουτοπίες οι παλικαρισμοί του, δεν τολμά να ανέβει καν στο ρινγκ.

____

Διαβάστε τα Γράμματα από την Αμερική με του αγώνες του Τζιμ Λόντου

Καμία δημοσίευση για προβολή