Τζιμ Λόντος vs Πατ Ο’ Σιόκερ

Ο Τζιμ Λόντος παραλίγο να ηττηθεί υπό του διεκδικητή του τίλτου Πατ Ο’ Σιόκερ. Η δραματική Πάλη στην Βοστόνη.

Τζιμ Λόντος vs Πατ Ο’ Σιόκερ

Ο Έλληνας πρωταθλητής αφού κατέκτησε τον επίζηλο τίτλο και την πολυετή αδαμαντοκόλλητο ζώνη, δεν ησύχασε ούτε αφέθηκε να ξεκουραστεί επί των δαφνών του. Απεναντίας μετά την κατάκτηση του τίτλου άρχισε τον δραματικότερο αγώνα της σταδιοδρομίας του.

Οι αντίπαλοι του ξεφύτρωσαν από παντού, διεκδικητές του τίτλου. Οι διαφόρων εθνικοτήτων παλαιστές άλλωστε δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα από μια συνάντηση με την ελληνική θύελλα. Το πολύ-πολύ να ηττηθούν και να μεταβληθούν για λίγα δευτερόλεπτα σε ανθρώπινα χταπόδια. Ενώ ο Τζιμ Λόντος διακινδυνεύει σε κάθε συνάντηση, όχι μόνο να χάσει τον τίτλο του αλλά και να ανακόψει την παλαιστική του σταδιοδρομία.

Ο ίδιος στο τελευταίο γράμμα έγραψε στον πατέρα του: «Πατέρα, αγωνίζομαι διαρκώς για να κρατήσω τον τίτλο μου τον οποίον διεκδικούν πολλοί. Πάντως μην έχεις έγνοια, θα αντισταθώ μέχρι τέλους.»      

Τζιμ Λόντος vs Πατ Ο’ Σιόκερ
Ο Τζιμ Λόντος με τους γνωστούς άσσους της πάλης Μάξον και Νέστορα στις ακτές της Φλώριντας. Οι φωτογραφίες σημειωμένες από τον Τζίμ Λόντο

Τους δύο περασμένους μήνες ο έλληνας γίγας αντιμετώπισε δεκάδες παλαιστών πρώτης κλάσης μεταξύ των οποίων πολλοί διεκδικητές του τίτλου. Η ελληνική θύελλα τους σάρωσε όλους αφού αγωνίστηκε φοβέρα για αν τους καταβάλει.

Ασφαλώς όμως ο ισχυρότερος και επικινδυνότερος αντίπαλος που στάθηκε πραγματικό σινικό τείχος και φραγμός μπροστά στο αφρισμένο ελληνικό παλαιστικό κύμα είναι ο Ιρλανδός Σιόκερ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο μέγα παλαιστικό αμφιθέατρο Μπόστον Γκάρντεν. Ο Σιόκερ, νεαρός Ιρλανδός ηλικίας 29 μόλις ετών και βάρους 218 πάουντ έναντι 200 του Λόντου ο οποίος παρουσιάζεται στα επίσημα χαρτιά ηλικίας 34 ετών, αντιμετώπισε την ελληνική θύελλα ερρωμένος και με λυσσασμένο πείσμα. Οι 32.000 θεατές ήλπιζαν ότι ο αγώνας θα τελείωνε πολύ γρήγορα. Ωστόσο δεν βεβαιώθηκαν οι προβλέψεις τους και επί δίωρο ο αγωνιώδης αγώνας τους κράτησε σε βαθύτατη συγκίνηση.         

Η αρχή του αγώνα

Στις 22:15 πρώτος εισέρχεται ο Πατ Ο’ Σόκερ ο οποίος γίνεται δεκτός με χειροκροτήματα υπό των συμπατριωτών του. Μετά από λίγο εισέρχεται και ο πρωταθλητής Τζιμ Λόντος. Έλληνες και Αμερικάνοι ξεσπούν σε ατελείωτα χειροκροτήματα, ποδοκροτήματα, σφυρίγματα και ζητωκραυγές. Ο Λόντος χαιρετά προς όλες τις κατευθύνσεις συγκινημένος.  

Ο διαιτητής καλεί τους αγωνιστές και υποδεικνύει στον Λόντο να μην μεταχειριστεί την στραγγαλιστική λαβή διότι θα τον κηρύξει ντισκαλιφιέ. Όλοι εξέρχονται του ρινγκ πλην του διαιτητή και των δυο αγωνιστών. Το γκογνκ χτυπά και ο αγώνας αρχίζει εν μέσω νεκρικής σιγής.

Ο γιγάντιος Ιρλανδός από τις πρώτες στιγμές δείχνει απερίγραπτη και υπεράνθρωπη επιθετικότητα πράγμα που δεν παρουσίασε κατά την πρώτη συνάντηση του παρελθόντος Νοεμβρίου. Φαίνεται ότι προπονήθηκε συστηματικά και ίσως ο Λόντος να είναι κουρασμένος εκ των αλλεπάλληλων συναντήσεων τον τελευταίο καιρό.

Η πάλη αρχίζει με επίθεση του Σιόκερ. Μπλοκάρει αμέσως τα πόδια του Λόντου και του εφαρμόζει ποδολαβή πιέζοντας τον συγχρόνως στον λαιμό. Ο Λόντος σπάει αμέσως την ποδολαβή και εφαρμόζει χειρολαβή. Κυλιούνται και οι δυο στο δάπεδο.

Τζιμ Λόντος vs Πατ Ο’ Σιόκερ
Μια από τις αγωνιωδέστερες φάσεις του υπερδίωρου αγώνα. Ο Ιρλανδός πιέζει με το πόδι την μασχάλη του Λόντου προσπαθώντας να εξαρθρώσει το δεξί χέρι του Λόντου

Ο Ιρλανδός ξεφεύγει, επιτίθεται και πιέζει την ωμοπλάτη του έλληνα. Ο τελευταίος με ένα φοβερό χτύπημα του ποδιού του πετάει τον αντίπαλο στα σχοινιά και αμέσως ορμάει εφαρμόζοντας ιαπωνικό κεφαλοκλείδωμα. Ο Σιόκερ πιέζει τον αντίπαλο του λυσσωδώς με ψαλίδι. Το χέρι του Λόντου παραλύει. Με ένα τίναγμα όμως ξεπετάγεται και αρπάζοντας από τη μέση τον Ιρλανδό τον χτυπάει στο δάπεδο. Τα λεπτά και τα τέταρτα περνούν με αγωνιώδεις φάσεις. Το πλήθος κρατάει την αναπνοή του.

Τρεις φορές ο Λόντος βρέθηκε στα σχοινιά, την τελευταία μάλιστα ερρίφθη εκτός ρινγκ και επανήλθε.

Μετά από παρέλευση δύο ωρών η πάλη βρίσκεται στο ζενίθ της. Η κόπωση αρχίζει να καταβάλει τον Ιρλανδό. Ο Λόντος το αντιλαμβάνεται και ορμάει σαν ύαινα. Αρπάζει τον Ιρλανδό, αρχίζει να τον χτυπάει στο δάπεδο και προτού συνέλθει του εφαρμόζει τέσσερα ανατρεπτικά κεφαλοκλειδώματα και το αεροπλανικό κόλπο.

Παράλυτος, οιμώζων και καταματωμένος ο Ιρλανδός, παρελήφθη από τους νοσοκόμους για τα αποδυτήρια. Θύελλα ενθουσιασμού σηκώνεται από τους χιλιάδες των θεατών για την περήφανη και θαυμαστή νίκη του έλληνα Άδωνη ο οποίος απέδειξε για χιλιοστή φορά ότι είναι αήττητος και ότι επάξια κατέχει τα σκήπτρα του αγωνίσματος της ελεύθερης πάλης.         

Καμία δημοσίευση για προβολή