Τζιμ Λόντος vs Σαμ Στάιν

Ο Τζιμ Λόντος αχρηστεύει τον Σαμ Στάιν μπροστά σε 20.000 θεατές στην Νέα Υόρκη

Τζιμ Λόντος vs Σαμ Στάιν

Κατά τους χθεσινοβραδινούς αγώνες πάλης που διοργανώθηκαν παρέστησαν πάνω από είκοσι χιλιάδες θεατών, εβραίοι κατά το πλείστον, λόγω του ότι επρόκειτο να συναντηθεί ο πρωτοπαλαιστής τους Σαμ Στάιν με τον κάτοχο του παγκοσμίου τίτλου, τον δικό μας Τζιμ Λόντο.

Οι εισπράξεις των αγώνων ανήλθαν στο σεβαστό ποσό των 45 χιλιάδων δολαρίων. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο παλαίμαχος αθλητής Έρνεστ Ρεμπέρ. Το γενικό ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγάλο για τους εν λόγω αγώνες αφ’ ενός διότι επρόκειτο να συναντηθούν αναγνωρισμένοι πρωταθλητές μεταξύ των οποίων ο εβραίος Φρήμαν, ο Ιάπωνας Όκι Σικίνα, ο Έλληνας Ιάννης Μάξος, ο Τζιμ Μακ-Μίλεν και άλλοι, αλλά κυρίως για το πρώτο κομπά μεταξύ Λόντου και Σαμ-Στάιν για τον οποίον πολλοί έπαινοι ακούσθηκαν το τελευταίο καιρό, ιδίως εκ μέρους των Σιωνιστικών εφημερίδων οι οποίες προέβλεπαν ασφαλή νικητή τον εβραίο.

Χειροκροτήματα και επευφημίες

Το πλήθος υποδέχτηκε με ραγδαία χειροκροτήματα και επευφημίες τους αθλητές. Οι Εβραίοι προ παντός οι οποίοι αποτελούσαν τα τρία πέμπτα των φιλάθλων χαλούσαν τον κόσμο με τας συνθηματικές επευφημίες τους.

Ο Σαμ Στάιν βάρους διακοσίων πάουντς φαίνεται επί της παλαίστρας ως λεπτοφυής αν και ο Λόντος μόλις κατά ένα πάουντ είναι βαρύτερός του. Οι πρώτες δοκιμαστικές χειρονομίες διήρκεσαν επί μερικά δευτερόλεπτα και αμέσως ο Λόντος με μίαν ταχεία εκ των όπισθεν κορμολαβή τον έρριψε επί του δαπέδου του ρινγκ. Ο Εβραίος διά ελιγμών ξέφυγε αλλά και πάλι κατερρίφθη διά ενός κεφαλοκλειδώματος.

Με την σειράν του ο Σαμ Στάιν εφαρμόζει κατά του Λόντου απλό βραχιονοκλείδωμα και τον ρίχνει επί του δαπέδου. Ο Λόντος χάρις στην φοβερή μυϊκή του δύναμη σηκώνεται αμέσως στα πόδια του αλλά ο Εβραίος δια της ίδιας ισχυρής λαβής τον επαναφέρει στην προηγούμενη θέση του.

Ο Λόντος σε κίνδυνο

Οι Εβραίοι φίλαθλοι, με το κατόρθωμα τούτο του πατριώτη τους, σηκώνουν θύελλα επευφημιών. Όρθιοι φωνάζουν και δημιουργείται πανδαιμόνιο.

Αλλά ο Λόντος δεν αφήνεται να παραλύσει. Η αντίληψη του και το πνεύμα του εργάζεται με καταπληκτική ταχύτητα και προτού κοπάσουν οι ενθαρρύνσεις των Εβραίων σπάει την λαβή του αντιπάλου του και εφαρμόζει κατά του Σαμ Στάιν δυνατό χειροκλείδωμα με κεφαλοκλείδωμα τιμωρώντας τον αντίπαλο όπως του άξιζε. Από την επικίνδυνη αυτή θέση του σώζεται ο Σαμ Στάιν έρποντας προς τα σχοινιά. Αλλά ο Λόντος δεν τον άφησε. Με σειρά κεφαλοκλειδωμάτων και κορμολαβών εξουθενώνει τον Εβραίο ο οποίος σώζεται από την καταιγίδα με πυγμαχικά χτυπήματα.

Ακολούθως ο Λόντος ρίχνει τον αντίπαλό του με κορμοψαλίδα, την οποίαν κατορθώνει να σπάσει ο Σαμ Στάιν πετυχαίνοντας συγχρόνως λαβή στον αστράγαλο του Έλληνα. Ο πρωτοπαλαιστής μας βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο. Επί μερικά λεπτά το πλήθος ωρύετε προτρέποντας τον Στάιν να ρίξει τους ώμους του Έλληνος επί του δαπέδου.

Ο Λόντος και πάλι με υπεράνθρωπη δύναμη τινάζεται και τραχύς σαν αστραπή εφαρμόζει Ιαπωνική λαβή κατά του αντιπάλου ο οποίος ανταποδίδει με κεφαλοψαλίδα.

Ο Στάιν γδουπεί επί του τραπεζιού των δημοσιογράφων

Είναι η ώρα 10η νυκτερινή. Ο Λόντος ρίχνει κάτω με φοβερό γδούπο τον Στάιν ο οποίος κατορθώνει να σηκωθεί κατόπιν τιτάνιων προσπαθειών. Την στιγμήν τούτη ο αφελής Εβραίος σκέφτεται να κάνει ορμητική δια της κεφαλής του επέλαση ώστε να καταλάβει εξ απροόπτου τον Λόντον και να τον νικήσει. Ο Έλληνας πρωτοπαλαιστής όμως αντιλαμβάνεται αμέσως τους σκοπούς του Στάιν και με ταχύτητα αίλουρου παραμερίζει.

Ο Στάιν με κεραυνοβόλο ταχύτητα και καταπληκτική ορμή διέρχεται ως σβόλος τα σχοινιά, τινάζεται έξω του ρινγκ και γδουπεί φοβερά επί του τραπεζιού των δημοσιογράφων. Το κεφάλι του από το φοβερό χτύπημα ανοίγει και το αίμα αρχίζει να ρέει κρουνηδόν. Αναίσθητος παραλαμβάνεται υπό των τραυματιοφορέων.

Ο Λόντος μετά την αναμονή των 10 δευτερολέπτων καθώς ορίζουν οι κανονισμοί και εν μέσω του πανζουρλισμού των φιλάθλων ανακηρύσσεται νικητής στα 31 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα!

____

Διαβάστε τα Γράμματα από την Αμερική με του αγώνες του Τζιμ Λόντου

Καμία δημοσίευση για προβολή