Σέβη Σαλαγιάννη: Η κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52!

Διαγωνισμός crime fiction μικροδιηγήματος

Σέβη Σαλαγιάννη

Η Σέβη Σαλαγιάννη γράφει την εκδοχή της για την ιστορία πίσω από την κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52.

Τις ημέρες εκείνες οι θαμώνες του red n’ noir μίλαγαν συχνά για έναν «γεωπολιτικό μεντεσέ», έργο κάποιου Πολύκαρπου που βρίσκεται στην πόλη της Λάρισας. Καθώς, όμως, δεν βρισκόταν κοντά στα τραπέζια η ζάμια παράκουσε τα λεγόμενά τους και θεώρησε ότι μιλούσαν για έναν «γεωπολιτικό μπαξέ».

Αμέσως σκαρφίστηκε ένα σχέδιο: Το βράδυ, όταν οι τελευταίοι πελάτες θα έχουν φύγει και οι εργαζόμενοι στο red n noir θα έχουν πάει σπίτια τους θα έφευγε για Λάρισα! Ήθελε να μάθει περισσότερα για τον γεωπολιτικό μπαξέ. Στο μυαλό της ζάμιας, ο Πολύκαρπος βρισκόταν σε έναν παράδεισο γεμάτο λουλούδια και έπρεπε πάση θυσία να ταξιδέψει για Λάρισα. Όπως και να το κάνουμε, σκεφτόταν, η Κυψέλη είναι αστική περιοχή για να ανθίσουν ολόκληροι μπαξέδες και κάποια βράδια περαστικοί πού και πού την κακομεταχειρίζονταν. Στη Λάρισα θα καλοπερνούσε, σκεφτόταν.

Χωρίς καθυστέρηση έβαλε μπρος το σχέδιό της! Ένα βράδυ ξεκίνησε από τη Δροσοπούλου για τη Λάρισα αναζητώντας αυτό που στο μυαλό της φάνταζε με «γη της επαγγελίας». Έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη της…

Σέβη Σαλαγιάννη

Παρακολουθήστε όλες τις ιστορίες του διαγωνισμού εδώ.

Τσεκάρετε το covid19 sudden fiction contest στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο:

Καμία δημοσίευση για προβολή