Χρήστος Κεσόγλου: Η κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52!

Διαγωνισμός crime fiction μικροδιηγήματος

Χρήστος Κεσόγλου

Ο Χρήστος Κεσόγλου γράφει την εκδοχή του για την ιστορία πίσω από την κλεμμένη Ζάμια της Δροσοπούλου 52.

Τίποτα στην οδό Δροσοπούλου δεν έδινε την προσδοκία της παραμικρής κίνησης. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα είχαν ήδη αποφασίσει ότι δεν θα δούνε κάποιον ως το επόμενο πρωί και η νυσταγμένη γκριζωπή κουκουβάγια που έκτακτα αποφάσισε να διανυκτερεύσει σε παραπλήσια κολώνα της ΔΕΗ ήταν σίγουρη πως ήρθε η ώρα για ύπνο.

Ήταν λες και οι επόμενες στιγμές θα αποτελούσαν έγχρωμη φωτοτυπία των προηγούμενων με μια ανεπαίσθητη διόρθωση του φωτισμού σε πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για αρχάριους. Ήταν τέσσερις και είκοσι έξι το χάραμα κάποιου Νοέμβρη στην Κυψέλη, όταν την φαινομενικά αναπόφευκτη επανάληψη των εικόνων ενόχλησε ο ψυχαναγκαστικός ήχος μιας μοτοσυκλέτας που πλησίαζε την ενοχλημένη πλέον κουκουβάγια. Δύο άνδρες ντυμένοι με μαύρες στολές είχαν μόλις κατέβει από τη μηχανή τους, όταν υψώνοντας το κεφάλι τους διέκριναν τον αριθμό πενήντα δύο. Το κεφάλι τους, ανεπιτήδευτα συγχρονισμένα και σαν σε ελεύθερη πτώση έχασε ύψος και τώρα μάλλον ανακουφισμένοι κοιτούσαν τις τέσσερις γλάστρες που στέκονταν μουδιασμένες απέναντί τους.

«Είπε να πάρουμε την τέρμα αριστερά», μούγκρισε ο ένας άνδρας.

«Αριστερά όπως κοιτάω εγώ ή όπως κοιτάς εσύ;»

«Μην είσαι μαλάκας, ξερίζωσε μία ακριανή να φεύγουμε. Δεν μπορώ να καταλάβω τι στο
διάολο μπορεί να συμβολίζει ένα κωλόφυτο και μας έστειλαν μέχρι εδώ.»


Οι ρίζες της ζάμιας, μερικές από τις οποίες για πρώτη φορά αντίκρυζαν τη γειτονιά τους, πλέον σε επαφή με τον αέρα, θύμιζαν δάκρυα ρέοντα, ίσως των τριών γειτόνων τους, που κάπως είχαν συνηθίσει την παρέα. Με την απόδειξη του ξεριζωμού στο χέρι του ενός, οι δύο άνδρες κίνησαν προς τη μοτοσικλέτα τους. Γυρνώντας την πλάτη τους, ένα κόκκινο φως που εμφανιζόταν και εξαφανιζόταν σε όλη τη διάρκεια της σκηνής, έπεσε τώρα πάνω σε μερικά γράμματα που έμοιαξαν ραμμένα στη μαύρο μπουφάν της στολής τους. Το κόκκινο φως θα χρειαζόταν να ανάψει και να σβήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές για να διακρίνει κανείς τις λέξεις Αστυνομία Συμβόλων.

Χρήστος Κεσόγλου

Παρακολουθήστε όλες τις ιστορίες του διαγωνισμού εδώ.

Τσεκάρετε το covid19 sudden fiction contest στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο:

Καμία δημοσίευση για προβολή