Στηρίζουμε τον συνεργάτη μας Πολύκαρπο Γεωργιάδη

Δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Δ' Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 9πμ. Ως red n’ noir στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφό μας Πολύκαρπο, ζητάμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η φάρσα της Αντιτρομοκρατικής και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Πολύκαρπος

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 μετά από ένα ακόμα περιβόητο «ανώνυμο» τηλεφώνημα η Αντιτρομοκρατική συλλαμβάνει τον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη έξω από αποθήκη των εκδόσεων «Ασύμμετρη Απειλή». Την αποθήκη αυτή νοίκιαζε νόμιμα στο Κουκάκι και εντός της οποίας, έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκε ποσότητα εκρηκτικής ύλης, πυροκροτητών και φυσιγγίων.

Στη συνέχεια προφυλακίστηκε με διογκωμένο κατηγορητήριο, αφού τα πλημμελήματα της απλής κατοχής εκρηκτικών και πυρομαχικών αναβαθμίστηκαν (με τρόπο μεταφυσικό και χωρίς να προκύπτει το παραμικρό στοιχείο) στο κακούργημα της «κατοχής εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού με σκοπό τη διάθεσή τους σε τρίτους για διάπραξη κακουργήματος ή τροφοδοσία ομάδων, οργανώσεων, ενώσεων προσώπων κλπ».

Ο Πολύκαρπος είναι μέλος της πολιτικής συλλογικότητας Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) και συμμετέχει στο ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα με συνέπεια για πάνω από δυο δεκαετίες. Ο ίδιος έχει ξαναπληρώσει βαρύ τίμημα με πολύχρονη φυλάκιση για την (προ δεκαπενταετίας) επιλογή ταξικής αλληλεγγύης που συνίστατο στην παροχή βοήθειας στον καταζητούμενο για ληστείες τραπεζών και δραπέτη των ελληνικών φυλακών, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Με τα λόγια του Πολύκαρπου, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην απολογία του στον Ανακριτή:

«Σκοπός της ενοικίασης της αποθήκης ήταν το στοκάρισμα παλαιότερων βιβλίων των εκδόσεων «Ασύμμετρη Απειλή». Πράγματι, ανάμεσα στα βιβλία βρέθηκε και σακ βουαγιάζ με εκρηκτική ύλη και μια κούτα με σφαίρες και πυροκροτητές. Από την πρώτη στιγμή ήμουν σαφέστατος σχετικά με την προέλευσή τους: ήταν υλικό το οποίο δεν είχε βρεθεί από τις αστυνομικές έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2008, μετά την απαγωγή του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων βορείου Ελλάδος, Γ. Μυλωνά. Το υλικό αυτό ήταν θαμμένο σε χώρο στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και όταν ξεκίνησαν στην περιοχή οικοδομικές εργασίες, το μετέφερα τμηματικά στην Αθήνα τρία χρόνια μετά την αποφυλάκισή μου για λόγους ασφαλείας. Το αποθήκευσα σε χώρους νόμιμης ιδιοκτησίας μου και κανένας άλλος πέρα από εμένα δεν είχε γνώση της ύπαρξής του ή πρόσβαση σε αυτό.»

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την πορεία ενός ανθρώπου που ποτέ δεν του συγχώρεσε η Αντιτρομοκρατική, η οποία παρασυρμένη από την εκδικητική μανία της δεν δίστασε να ανακοινώσει επίσημα μέχρι και σύνδεσή του με την ένοπλη οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Στοιχείο της «πρόωρης ετυμηγορίας» αποτέλεσε ένα αρχείο pdf που ήταν αποθηκευμένο στον εξωτερικό σκληρό δίσκο του υπολογιστή του με την ανάληψη ευθύνη του χτυπήματος της ΟΛΑ στον ΣΕΒ. Οι κλουζό των εργαστηρίων της ΔΕΕ αρχικά τη χαρακτήρισαν ως πρωτότυπη και αποθηκευμένη πριν τη δημοσιοποίηση της. Δυο μέρες μετά, και αφού η υπεράσπιση του Πολύκαρπου διόρισε δικό της πραγματογνώμονα, τα εργαστήρια της ΔΕΕ εξέδωσαν καινούριο πόρισμα σύμφωνα με το οποίο το αρχείο ήταν κατεβασμένο από το ίντερνετ και αποθηκευμένο μετά τη δημοσιοποίηση του.

Μεγαλύτερο ακόμα σκάνδαλο, όμως, αποτέλεσε η στοχοποίησή του λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας. Το γεγονός της συμμετοχής του Πολύκαρπου σε δυο εκδοτικά εγχειρήματα (red n’ noir και Ασύμμετρη Απειλή) μετατράπηκε από τα μίντια ως ενοχοποιητικό στοιχείο καθώς αναφερόταν ως εκδότης του βιβλίου του Βασίλη Παλαιοκώστα, «Μια φυσιολογική ζωή». Γεγονός όχι μόνο ανυπόστατο αλλά και σε καμία περίπτωση ποινικά κολάσιμο. Ακόμα χειρότερα μια αποθήκη βιβλίων των εκδόσεων «Ασύμμετρη Απειλή» αναφέρεται από τα μίντια και την Αντιτρομοκρατική ως γιάφκα!

Πολύκαρπος

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντιτρομοκρατική χρησιμοποιεί τις άτυπες υπερεξουσίες της προκειμένου να ορίσει στη δικαστική εξουσία τις δικές της αποφάσεις, να θέσει αγωνιστές και αγωνίστριες στο στόχαστρο της καταστολής, να διώξει, να φυλακίσει και να καταδικάσει ανθρώπους με θολά ή ανύπαρκτα στοιχεία.

Ο Πολύκαρπος όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκεται προφυλακισμένος δεν έχει σταματήσει να αγωνίζεται καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες κράτησης και μια σειρά αυθαιρεσιών της σωφρονιστικής υπηρεσίας. Συγχρόνως δεν έχει σταματήσει να εργάζεται κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες έχοντας εκδώσει ένα ακόμα βιβλίο με τις εκδόσεις Ασύμμετρη Απειλή και αρθρογραφώντας για το ηλεκτρονικό περιοδικό των εκδόσεων red n’ noir

Δικάζεται στις 6 Δεκεμβρίου 2021 στο Δ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στις 9πμ. Ως red n’ noir στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον συνάδελφό μας Πολύκαρπο, ζητάμε να σταματήσει επιτέλους αυτή η φάρσα της Αντιτρομοκρατικής και ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του.

Καμία δημοσίευση για προβολή