Περιοδικό Misfit: Κουβέντα για τους πρόσφυγες, τα camps και τις ΜΚΟ

Οι Νίκος Μυλανώς, Ερβίν Σέχου και Στάθης Παπασταθόπουλος παρουσιάζουν σημεία του περιοδικού

Στο σημερινό (καραντινάτο ακόμα) Κυριακάτικο red n’ noir κουβεντιάζουμε για το πρώτο τεύχος του περιοδικού Misfit (εκδόσεις oposito) με θέμα τους πρόσφυγες, τα camps και τις ΜΚΟ. Οι τρεις καλεσμένοι μας, μας μιλάνε για τα άρθρα που έχουν γράψει.

Ο Νίκος Μυλανώς (υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ) μας ξεναγεί στο περιοδικό και συγκεκριμένα στο πρώτο τεύχος του.

Ο Ερβίν Σέχου (ακαδημαϊκός ερευνητής και εργαζόμενος σε ΜΚΟ) μας εξηγεί το πώς στερείται η εμπρόθετη δράση από τους πρόσφυγες μέσω της πολιτικής των ΜΚΟ αλλά και για τις εργασιακές συνθήκες σε αυτές.

Ο Στάθης Παπασταθόπουλος (Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) μας εξηγεί τον «παιδαγωγικό» χαρακτήρα που έχουν οι στρατηγικές διαχείρισης του προσφυγικού, υπό την έννοια ότι οι πρόσφυγες «παιδαγωγούνται» στο να έχουν περιορισμένες προσδοκίες και απαιτήσεις ως προς την ενδεχόμενη ένταξη τους στις κοινωνίες υποδοχής. Επίσης αναφέρεται στο πως οι πρόσφυγες τοποθετούνται σε μια θέση απόντων, πασχόντων και θυμάτων, αλλά όχι ως ενεργοί συμμέτοχοι σε ένα κοινωνικό παρόν που μοιραζόμαστε.

Καμία δημοσίευση για προβολή