Κατ’ εντολή!

Ο αγώνας στο εδώλιο

Κατ' εντολή!

Το «Κατ’ εντολή!» θα προβληθεί στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, Κυψέλη) την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021.Ώρα 19:00.

Το «Κατ’ εντολή!» είναι ένα ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χουρδάρη, για τις ναρκομαφίες στα Εξάρχεια, τη δολοφονία ενός εμπόρου ουσιών και τη δίωξη κατά του Νίκου Ματαράγκα και του Γιώργου Καλαϊτζίδη.

Σύνοψη:

Οδός Θεμιστοκλέους, αριθμός 88. Στις 7 Ιουνίου του 2016 πέφτει νεκρός από σφαίρες αγνώστων ένας διακινητής ναρκωτικών, γνωστός ως «Χαμπίμπι». Στο στόχαστρο των Αρχών μπαίνουν ο Νίκος Ματαράγκας και ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».Το ντοκιμαντέρ «Κατ’ Εντολή», μέσα από συνεντεύξεις, επιχειρεί να διερευνήσει το φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια από τη δεκαετία του ‘80 και έπειτα. Τον (πραγματικό) ρόλο των διωκτικών Αρχών, αλλά και τις εκδικητικές διώξεις ανθρώπων που το μόνο τους «αδίκημα» ήταν ο αγώνας.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει κουβέντα-ενημέρωση για τις εξελίξεις της υπόθεσης με τα διωκόμενα μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας», Γιώργο Καλαΐτζίδη και Νίκο Ματαράγκα καθώς και τους συνηγόρους υπεράσπισης τους Άννυ Παπαρούσου και Κώστα Παπαδάκη.

Τσεκάρετε εκδηλώσεις στο red n’ noir

Tο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52) είναι μεταξύ άλλων και ένας χώρος παρουσιάσεων βιβλίων και εκδηλώσεων γύρω από αυτό.

Συγχρόνως το red n’ noir διοργανώνει φεστιβάλ, μπαζάρ και εκδηλώσεις γύρω από το βιβλίο, σε ανοιχτούς χώρους εκτός του βιβλιοκαφέ.

Δείτε εδώ προηγούμενες και επόμενες εκδηλώσεις μας.

Καμία δημοσίευση για προβολή