Γραφή και αντίσταση στη φυλακή

Θεματική εκδήλωση για την «Γραφή και την αντίσταση στη φυλακή» με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Χρήστου Ρούσου «Βασανισμοί κρατουμένων, Φυλακές Αλικαρνασσού-Κέρκυρας»

Το red n’ noir με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου του Χρήστου Ρούσσου «Βασανισμοί κρατουμένων, Φυλακές Αλικαρνασσού-Κέρκυρας» διοργανώνει θεματική εκδήλωση για την «Γραφή και την αντίσταση στη φυλακή».

Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

18:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Riot Days» Μαρίας Αλιόχινα (μέλους της πανκ-ακτιβιστικής μπάντας Pussy Riot) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις red n’ noir. Μιλάει η Νίκη Καραγεώργου, μεταφράστρια του βιβλίου.

Γραφή και αντίσταση στη φυλακή
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Riot Days» της Μαρίας Αλιόχινα

19:00 Σύντομη παρέμβαση από τον πολιτικό κρατούμενο Πολύκαρπο Γεωργιάδη και μέλος του red n’ noir. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίο του «Ο Γεωπολιτικός Μεντεσές» θα μιλήσει για τις δυσκολίες της γραφής στη φυλακή.

19:15 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Τρύπα» του Χοσέ Ρεβουέλτας που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ακυβέρνητες Πολιτείες». Μιλάει ο Κρίτωνας Ηλιόπουλος μεταφραστής του βιβλίου.

Γραφή και αντίσταση στη φυλακή
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Η Τρύπα» του Χοσέ Ρεβουέλτας

20:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Αχβαχικό» των εκδόσεων red n’ noir. Μιλάει ο συγγραφέας του Τάσος Θεοφίλου.

Γραφή και αντίσταση στη φυλακή
Το εξώφυλλο του βιβλίου Αχβαχικό του Τάσου Θεοφίλου

21:00 Παρουσίαση του βιβλίου «Βασανισμοί κρατουμένων, Φυλακές Κέρκυρας Αλικαρνασσού» που επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις red n’ noir. Μιλάει ο συγγραφέας του Χρήστος Ρούσος και προλογίζει ο Τάσος Θεοφίλου για λογαριασμό των εκδόσεων.

Γραφή και αντίσταση στη φυλακή
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Βασανισμοί κρατουμένων» του Χρήστου Ρούσσου

*Θα τηρηθούν όλα τα σχετικά με την εστίαση υγειονομικά πρωτόκολλα

Όλα τα βιβλία της εκδήλωσης «Γραφή και αντίσταση στη φυλακή» μπορείτε να τα βρείτε στο βιβλιοκαφέ red n’ noir (Δροσοπούλου 52, κυψέλη) και στο ηλεκτρονικό μας βιβλιοπωλείο.

Καμία δημοσίευση για προβολή