Αναστέλλεται η εκτέλεση της Μελίσα Λούσιο. Το δικαστήριο θα εξετάσει τα νέα στοιχεία.

Το κίνημα αλληλεγγύης υπέρ της Μελίσα Λούσιο κατάφερε να αναστείλει την εκτέλεση της θανατικής καταδίκης της και να πετύχει δικαστική αναψηλάφηση της υπόθεσης της.

Μελίσσα Λούσιο αναστολή εκτέλεσης

Την Δευτέρα 25 Απριλίου, δυο μόλις 24ωρα πριν την προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου 2022 εκτέλεση της Μελίσα Λούσιο, το Συμβούλιο Χαρίτων και Αναστολών του Τέξας ανέστειλε την θανατική καταδίκη της για τον θάνατο της κόρης της Μαράια και διέταξε να εξεταστούν τα νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση. Τα νέα στοιχεία θα εξετάσει το 138ο δικαστικό δικαστήριο της κομητείας Κάμερον.

Μελίσσα Λούσιο αναστολή εκτέλεσης 3

Η δήλωση της Μελίσα Λούσιο

Σε δήλωση της μετά την ανακοίνωση, η Μελίσα Λούσιο ευχαρίστησε όσους υποστήριξαν τον αγώνα της.

«Ευχαριστώ τον Θεό για τη ζωή μου. Είμαι ευγνώμων που το Δικαστήριο μου έδωσε την ευκαιρία να ζήσω και να αποδείξω την αθωότητά μου. Η Μαράια είναι στην καρδιά μου σήμερα και πάντα. Είμαι ευγνώμων που έχω περισσότερες μέρες για να είμαι μητέρα στα παιδιά μου και γιαγιά στα εγγόνια μου».

Μελίσσα Λούσιο αίτηση επιείκειας

Η Μελίσα Λούσιο είχε καταδικαστεί το 2008 για το θάνατο της 2χρονης κόρης της, ενός από τα 14 παιδιά της.

Η υπεράσπιση της υποστηρίζει ότι υπάρχουν νέα στοιχεία που δείχνουν ότι η αιτία των τραυματισμών και του θανάτου της κόρης της προκλήθηκαν μετά από πτώση από απότομη σκάλα έξω από το διαμέρισμά τους στο Χάρλινγκεν του Τέξας. Υποστηρίζει επίσης ότι ο Λούσιο εξαναγκάστηκε σε ψευδή ομολογία και πως η καταδίκη της είναι χαρακτηριστική περίπτωση δικαστικής πλάνης.

Σε αναμονή της εκτέλεσης

Η Λούσιο τις μέρες που περίμενε την εκτέλεση της ή την απόφαση για την αναστολή της είχε πει:

«Είτε έτσι είτε αλλιώς θα αποκτήσω την ελευθερία μου σύντομα. Θα πάω σπίτι στην οικογένειά μου ή θα πάω στον παράδεισο. Αν οριστεί νέα δίκη, είμαι έτοιμη για τον αγώνα. Δεν είμαι το ίδιο άτομο που ήμουν σε εκείνη την αίθουσα ανακρίσεων. Θα υπερασπιστώ τα δικαιώματά μου».

Περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

Το red n’ noir προτείνει βιβλία:

Καμία δημοσίευση για προβολή