Οι λήσταρχοι της Ηπείρου (Εισαγωγή)

Εισαγωγή

Το Κατσαπάλπ Γούεστερν είναι ένα υποείδος της αστυνομικής λογοτεχνίας που η ίδρυση του ανακοινώνεται επισήμως από το red n noir μόλις αυτή την στιγμή και για τα επόμενα τουλάχιστον δύο χρόνια θα αναπτυχθεί με διάφορες μορφές είτε μέσα από το ηλεκτρονικό μας περιοδικό-βιβλιοπωλείο είτε μέσα από τις εκδόσεις μας.

Βασικό στοιχείο του Κατσαπάλπ Γούεστερν είναι η διασκευή ή αναπαλαίωση ή ακριβέστερα η άντληση και η μετάπλαση της πρώτης ύλης των άρθρων, των ρεπορτάζ και των ανταποκρίσεων που την δεκαετία του 1920 καταλαμβάνουν έναν πολύ μεγάλο χώρο στον καθημερινό τύπο και το βασικό τους χαρακτηριστικό, εκτός από την ορεσίβια ληστρική θεματολογία τους, είναι το ότι χάνεται το όριο μεταξύ της δημοσιογραφικής καταγραφής, της καταγραφής προφορικής λαϊκής παράδοσης και του ληστρικού μυθιστορήματος. Χάνεται μαζί με το όριο ανάμεσα στο crime fiction και το crime non fiction. Μεταξύ επιφυλλίδας και πρωίμου new journalism του ελληνικού μεσοπολέμου.  

Οι λήσταρχοι της Ηπείρου είναι ο πρώτος κύκλος Κατσαπάλπ Γούεστερν ιστοριών που θα δημοσιεύουμε από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη. Τις συνέθεσε το μέλος του red n noir guild, Νέστορας Βικέλ. Είναι βασισμένες κατά το μεγαλύτερο μέρος τους στις ανταποκρίσεις του συγγραφέα, δημοσιογράφου και πολιτικού Αντώνη Σβώκου για λογαριασμό της εφημερίδας Ελληνική κατά το έτος 1926.